Cruise Day !! Ship Ahoy

20 april 2019 - Port Canaveral, Verenigde Staten

Zaterdag 20 april

We zijn vroeg wakker , de wekker naast mijn bed geeft 7.15 aan en ik dacht nog oké dat is best een prima tijd gezien onze jetlag .

Maar die blijkt een uur vooruit te lopen .... 6.15 is het ... ach ja het is zoals het is .

Het ontbijt is vanaf 7.30 dus we vermaken ons nog op de kamer met een filmpje

of een spelletje . Ik zoek de tassen door voor de kleding voor iedereen . Heb alles weer in packing cubes gedaan dus dat werkte weer top ... uitvinding van de eeuw !

Ik zoek in onze papieren naar het incheck formulier van de boot om te zien hoe laat we aanwezig moeten zijn . Ik kan lang zoeken want die heb ik niet meegenomen bedenk ik me 😆 Ik zoek in de mail maar daar vind ik alleen de bevestiging dat ik online heb ingecheckt en of ik zeker de geprinte versie daarvan wil meenemen . Oké dan ... handig !

Ik probeer Disney te bellen maar die zijn pas vanaf 8 uur bereikbaar .

Ik stel even de vraag op de Facebook groep en lees daar al snel dat het geen enkel probleem is en we vanaf 11.30 kunnen inchecken . Opgelost :) We regelen via de receptie een transfer , we worden om

10.30 opgehaald ! Het is een 40 minuten rijden naar Cape Canaveral waar de Fantasy vandaan zal vertrekken .

Dat betekend dat we na het ontbijt nog 2,5 uur tijd over hebben ... ik heb gezien dat er een Target in de buurt zit . Kiedt en Jothe gaan graag mee dus na het ontbijt zitten we met drieën in de Uber naar de target :))

Tegenover de Target zit ... weer een Marshalls :) Dat redden we nog net dus we doen nog een ronde door de Marshalls .

We komen op tijd terug aan in het hotel, waar we de laatste aankopen in de tassen stoppen en ons beneden melden bij de transfer bus .

Onderweg naar de cruise terminal knip ik de laatste deur magneten . We kwamen er tijdens onze eerste cruise vorig jaar juli achter dat er heel wat komt kijken bij een cruise . Een groot aantal van de cruisegangers versieren hun deur .

De meeste met magneten in Mickey mouse thema . Ook zagen we toen dat mensen soort schoenen opbergzakken aan de vis naast hun deur hadden hangen . Een Google speurtocht verder kwamen we erachter dat dit zogenaamde Fish Extenders zijn . Aha ... Vandaar dat ze aan de Vis hingen ;)

Nadat we deze cruise hadden geboekt ben ik wat gaan Googlen naar Fish Extenders . Hoe werkte dat nou precies ... ik belandde bij een groep op Facebook . Het blijkt dat er van elke cruise een Facebook groep is .

De afgelopen maanden heb ik daar enorm veel voorpret door gehad . Er waren diverse groepjes waar je kon aanmeldden . Ik meldde mezelf aan bij de Sweet Treat groep , een magneet groepje en bij een “ gewone “

Fish Extender groep . Het betekent dat je wordt ingedeeld met andere cabins van jouw schip . De initiatief nemer die maakt de groepjes en dan wissel je informatie uit .

De magneet groep bestaat uit 10 cabins en het is de bedoeling dat je gedurende de cruise een magneet op de deur van de andere 9 mensen uit jouw groepje plakt .

Ik heb gekozen voor Hollandse klompjes , deze gaan we morgen op de deuren plakken . De Sweet Treat spreekt voor zich denk ik ... ik heb een aantal zakjes gemaakt met typische Hollandse lekkernijen . Drop , stroopwafels, kaneelstokjes en paaseitjes .

In de gewone FE groep deel je kadootjes uit aan de cabins in jouw groep . De groep bestaat uit 5 personen ( cabins) . Je mag zelf kiezen of je een keer een kado brengt of meerdere . Ik kies voor meerdere kadootjes omdat mij leuker lijkt dan alles in 1 x te krijgen .

Ik zal jullie op de hoogte houden van wat we ontvangen in onze Fish Extender ;)

De incheck verloopt enorm

Voorspoedig ... al snel is ons nummer aan de beurt en kunnen we aan boord !

Family De Vos 🥳🥳🥳 roept een deel

Van de crew applaudisserend als we binnen lopen . Haha ... best bijzonder :) ... uren later staan ze er trouwens nog steeds te klappen .

Er gaan zo’n 3000 mensen aan boord dus ze hebben even te gaan .

We kunnen nog niet in onze cabin dus gaan we eerst lunchen . Het voordeel van een tweede cruise op hetzelfde schip ... we weten de weg :) . Ik loop eerst door naar de Guest Service ... hopelijk kan  ik de Sport Simulator alsnog boeken . Online was het mij niet gelukt helaas ... en vorige cruise was er geen plaats meer dus we duimen dat het deze keer wel gaat lukken !

Na enige tijd wachten , ben ik aan de beurt ... de mevrouw achter de balie laat mij wegen dat er nog plaats is ... vandaag zelfs ! Om 13 uur 🥳🥳 blij !! Snel vastleggen dus !

Ik loop richting restaurant Cabanas om te gaan lunchen als ik wordt aangehouden door de mevrouw van de desk waar ik net was .

Er was iets mis gegaan ... ugh ! Ik loop mee en hoop dat het opgelost kan worden. Was ik net zo blij dat het gelukt was ....

Oké de mevrouw duikt de computer weer in.... oh kijk 4 uur vandaag is er plaats !

Yesss boeken maar ! Oh wacht de Emergency drill is om 4 uur ... vandaar dat er nog plaats was :)

Uiteindelijk vind ze een plaatsje.  Super tof ... de kids gaan dit geweldig vinden !

Oké next op mijn to do list ... entree voor de Spa ! De rainforest is voor adults only en dan kun je gebruik maken van de diverse douche’s de sauna’s en een relax ruimte met verwarmde ligstoelen !! Op het balkon staan twee jacuzzi’s met prachtig uitzicht !

De lunch smaakt goed ! Er is werkelijk van alles . Van pizza tot aan verse krab .. lekker !

Na de lunch kunnen we op de kamer en trekken we onze zwemkleding aan !

Op naar de Agua Duck, er is geen rij dus we maken ritje na ritje :)

Wat is het tof hier weer te zijn !!

We gaan naar de kamer en pakken onze tassen uit terwijl de kids in het zwembad blijven om film te kijken . Iedere dag worden er doorlopend films vertoond op het grote scherm bij het zwembad. Geen drive in maar een swim in bioscoop haha !

Als de kids terug zijn van het zwemmen helpen ze mee de deur te versieren met alle magneten die ik heb gemaakt . Het ziet er echt tof uit ... we vullen de buis met lolly’s en hangen deze ook aan de deur . Met de tekst erboven .... if you’re sweet take a treat ... ben benieuwd wanneer de eerste lolly’s eruit zijn ;)

Het is tijd voor de Sailing Away Ceremony ... de boot gaat vertrekken . Er is muziek en wordt gedanst ... Disney maakt er een feestje van !

We hebben opa en oma de inlog gegevens doorgegeven van de live webcam van Port Canaveral . Zo kunnen ze ons zien vertrekken . We bellen ze om te checken of het is gelukt . Het duurde even maar het lukte  en ze hebben Patrick en mij zien staan op de punt haha . Super leuk dat dit zo kan !

We varen de haven uit ... de open zee op

De komende twee dagen zullen we geen land meer zien 🚢

We maken een rondje over het schip ... eten ons eerste softijsje van ... many more to

come ;)

We zien een bekende lopen ...  Alexandre ... hij was samen met Pete onze ober op de cruise vorig jaar. Ik had gevraagd of we weer bij hun aan tafel konden zitten . Helaas blijkt Alexandre vanavond in een ander restaurant te werken dan waar wij gepland staan . Echt jammer ... maar goed ik kan me

Voorstellen dat andere gasten ook hun voorkeur voor dit leuke duo hebben uitgesproken ;)

We eten vanavond in Royale Court , het meest chique restaurant dus we beginnen goed ;) . We ontmoeten onze obers voor deze week , idd geen Pete en Alexandre maar ik denk dat we met deze twee vast ook een leuke week zullen hebben .

Iedereen is moe dus we gaan na het eten terug naar de kamers . Kiedt en Mids slapen in de hoogslaper... helemaal stoer natuurlijk zo’n bed uit het plafond .

De beweging van de boot ( en die lekkere bedden !! Ik was vergeten hoe onwijs comfi die zijn !! ) zorgt ervoor dat we allemaal zo in slaap zijn ...

Op naar de dag van morgen .....